GINOP‑2.2.1‑15

 

Webpage of our Project:

Project name:

Telemedicina alapú ellátási formák fenntartható megvalósítását támogató keretrendszer kialakítása és tesztelése

Consortium members:

Tigra Ltd. (consortium leader)
University of Szeged
Óbuda University
Di-Care Zrt.
iCollWare Ltd.

Project ID:

GINOP-2.2.1-15-2017-00073

Project funding amount: 

1,839,673,019.00 HUF. of which the amount to fund the tasks carried out by iCollWare is 151,207,359.00 HUF.

Project period:

01.07.2017. – 30.06.2020

Funding rate:

73,9863%

About project:

Célunk egészségügyi színtereket integráló telemedicina felügyeleti központ kutatása és fejlesztése, 5000+ fős pilot megvalósítása, Inclouded platform továbbfejlesztésére épülő alkalmazáscsaládokon alapuló telemedicina szolgáltatások létrehozása. A platform célja a meglévő szakmai, technológiai rendszerek kellő mélységű integrációja is (EESZT, MENTA). E platform alapján ipari partnereink (Tigra Kft., Di-Care Zrt., iCollWare Kft.) telemedicina szolgáltatásokat lehetővé tevő alkalmazásokat és központot fejlesztenek ki.

A projekt során egy telemedicina módszertani csoportot alakít a két egyetem együttműködve a szakmai partnerekkel, amely a kellő elméleti és gyakorlati tudás összegyűjtésével támogatja a telemedicina szolgáltatások kidolgozását. Fókuszai: létező megoldásokra épített pilot a projekt megszervezése a tapasztalatok begyűjtése végett, létező működési és finanszírozási modell kutatása, hazai telemedicina működési modell kialakítása (mely ellátási szinten, milyen szakmai támogatására, mely ellátási folyamat kiváltására, milyen fenntarthatósági modell keretében alkalmas eszköz), informatikai keretrendszer kialakítása, nemzetközi szabványok adaptálása hazai környezetre, etikai, jogi környezetének kutatása.

E területek részletes feltárásával és az Inclouded architektúra segítségével támogatja az ipari partnereket a piacon bevezethető HW/SW megoldásra épülő telemedicina szolgáltatás kifejlesztésében. A Projektben létrejövő szolgáltatás (műszaki rendszer és szabályozás) alkalmas lesz az ÁEEK által a jövőben nyújtandó telemedicina szolgáltatások megvalósításának támogatására is.

A csoport együttműködik más hazai szakmai műhelyekkel, szervezetekkel: ÁEEK, NISZ, és illeszkedik a Semmelweis Egyetemen kialakítása alatt álló „e-egészségügyi és Big Data/adat analitikai és elemzési stratégiai K+F műhely” országos stratégiai céljaihoz. A projekt megvalósítása során megszerzett tapasztalatokat és eredményeket bevezetjük az egyetemi képzési programokba.

Comments are closed.