iCollWare projekt

Az iCollWare Kft.

GOP-1.2.1-09-2010-0012 K+F  projekt

Igazságügyi szakértői munka ügyintézési modelljének támogatása horizontális keretrendszer létrehozásával, mintarendszer kialakítása az orvosi igazságügyi szakterületen korszerű 3D modellezési és adatrögzítési technológiák felhasználásával.

Jelen projekt megvalósítása iránt az Első Magyar e-Közigazgatási Informatikai és Innovációs Klaszter hat tagja által alkotott  projekttársaság, az iCollWare Kft. elkötelezett. A Székesfehérvár-Veszprém pólustengely stratégiájához illeszkedően, az infokommunikációs technológia  kiemelt szakterületen kíván megoldást nyújtani, a projekttársaságot alkotó  innovatív cégek együttműködése által.

A projekt célja az igazságügyi szakértői területet  horizontálisan lefedő komplex keretrendszer kialakítása, amely a megalapozott  szakértői vélemény meghozatalát elektronikusan támogatja. A projekt további  célja különösen az igazságügyi orvos szakértői szegmens számára elősegíteni a  szakvélemény-alkotást, olyan korszerű technológiák alkalmazásával, mint a 3D  modellezés, lézerszkenneres terepfelmérés, interaktív gömbpanorámás képalkotás,  valós és virtuális környezetet összeolvasztó kiterjesztett valóságmodellező technológia.

Különböző vizsgálati eredmények elemzésére,  feldolgozására is lehetőséget nyújt a megoldás, illetve a megfelelő eredmények  megoszthatók az ügyben érintettekkel -, amennyiben jogi akadálya nincsen, vagy  ellenérdek nem fűződik hozzá. A tevékenység végrehajtásának támogatását a kötődő specifikus részmodulok végzik, amelyek nyílt interfészen keresztül  kapcsolódnak, így részmodulok fejlesztésével folyamatosan bővíthető.

A  modularitással lehetőség nyílik arra, hogy a szakértői keretrendszer  valamennyi, a szakértői törvényben felsorolt szakterületen alkalmazható legyen,  és az egyes szakterületekhez a megfelelő tevékenység támogatása valósuljon meg.  A megoldás fejlesztési értéke, hogy a szakértői vélemény, mint adatvagyon  másodlagos felhasználására is keret biztosít. Hosszútávon az igazságügyi  szakértők bevonásával létrehozható egy digitális országos szakértői vélemény  archívum.

Category(s): Projekt

Comments are closed.